Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги миналата седмица ми сменяха ангренажния ремък и в неделя ми неможа да запали колата и като я закачих на компютър ми даде тази грешка

P1320 Cam Crank signal synchronization
    и
    U1600 - Immobilizer : key faulty - Signal Low

Моля помогнете ако имате представа от какво може да се получават тези грешки, за втората е имобилайзера ами първата?
    Without heart we would be mere machines

Comment

• Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщение
      Доста по-здрави ще са вече реално погледнато остават вечни
      Не се надявай на вечни. Полинеуретан ми се е скапвал по-бързо от гумените.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
      Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

• Някаква идея, къде се продават такива мрежички ?
        http://www.alfaaccessories.com/media...0/50903076.jpg

на гърба на задните седалки
        ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщение
          Колеги миналата седмица ми сменяха ангренажния ремък и в неделя ми неможа да запали колата и като я закачих на компютър ми даде тази грешка

P1320 Cam Crank signal synchronization
          и
          U1600 - Immobilizer : key faulty - Signal Low

Моля помогнете ако имате представа от какво може да се получават тези грешки, за втората е имобилайзера ами първата?
          P1320 вероятно е грешка свързана с работата на фазовия датчик. Той се намира под ангренажното колело на разпределителния вал. Може да са го повредили при смяната на ремъка.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Провери ангренажните колела на фазовия датчик и на коляновия вал, сигурно на някое от тях шпонката вече я няма Много вероятно да е механична повреда и на самия датчик от колелото ако е изкривена пластината на колелото.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от milanista Покажи съобщение
              Какво мислите за тези немските комплекти носачи АТЕС
              тук има много информация за въпросните носачи:
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E8+156&page=20
              sigpic
              Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp

Comment

• Здравейте колеги ! От скоро съм собственик на 147-ца 1.9 Дизел. Купих си навигация и искам да попитам как точно трябва да подготвя колата, за да я сложа... Благодаря ВИ!!

Comment

• Здравейте колеги! Да ви попитам нормално ли е да свети тази жълта лампичка на таблото когато се даде на контакт и когато колата се запали да изгасне, или е индикация за грешка/повреда. Както на този клип, лампичката в дясната част на таблото(при оборотомера).

https://www.youtube.com/watch?v=nf0NiP1Q_bE
                  147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

• Първоначално публикувано от NoFeArr Покажи съобщение
                    Здравейте колеги! Да ви попитам нормално ли е да свети тази жълта лампичка на таблото когато се даде на контакт и когато колата се запали да изгасне, или е индикация за грешка/повреда. Както на този клип, лампичката в дясната част на таблото(при оборотомера).

https://www.youtube.com/watch?v=nf0NiP1Q_bE
                    Когато има проблем тази лапичка (двигателче) не изгасва. Светва на контакт - чеква системата.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Ясно значи да не ме притеснява щом гасне.

А ако някой има време и желание, може ли да сподели какво да оглеждам (нещо като "вродени" проблеми) за 147 и по специално от към двигател. За сега гледам 1.6 и 1.9жтд...
                      147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

• Здравейте, имам следния казус - собственик съм на Alfa Romeo 147 1,9 JTD 2002 г. от една година. В началото ми правеше впечатление, че преди колата да загрее и като натискам газта, да излиза един черен пушек, който много ме дразнеше. Повечето майстори ми казваха - това е нормално, все пак е дизел и т.н. Но аз не се отказах. Направиха ми комп. диагностика и се установи грешка в EGR клапана. Майсторът ми каза да не се притеснявам, че ще го изчисти. Прати го някъде да го чистят, обаче се оказва, че бил за смяна, защото вече бил рециклиран веднъж и т.н. Въпросът ми е следният - трябва да сменям целия комплект или само клапана, защото разликата в цената е двойна. Ще бъда благодарна за всякакви съвети и препоръки.

Comment

• Първоначално публикувано от alinik Покажи съобщение
                          Здравейте, имам следния казус - собственик съм на Alfa Romeo 147 1,9 JTD 2002 г. от една година. В началото ми правеше впечатление, че преди колата да загрее и като натискам газта, да излиза един черен пушек, който много ме дразнеше. Повечето майстори ми казваха - това е нормално, все пак е дизел и т.н. Но аз не се отказах. Направиха ми комп. диагностика и се установи грешка в EGR клапана. Майсторът ми каза да не се притеснявам, че ще го изчисти. Прати го някъде да го чистят, обаче се оказва, че бил за смяна, защото вече бил рециклиран веднъж и т.н. Въпросът ми е следният - трябва да сменям целия комплект или само клапана, защото разликата в цената е двойна. Ще бъда благодарна за всякакви съвети и препоръки.
                          Препоръчвам да не даваш пари за тази щуротия !
                          Иди в някой от форумните сервизи да го затапят и си решаваш проблема кардинално и евтино.
                          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Здравейте колеги ! Някой може ли да ми каже къде се намира борд компютъра на Алфа Ромео 147 ЖТД . Благодаря !

Comment

• Здравейте колеги, да попитам трябва ли да ме притеснява факта, че капака на пасажерският airbag стой леко повдигнат в ъгълчето от към шофьора ?

Нещо като на тези:

http://goo.gl/qEcDmK

http://goo.gl/QMqXpA

Питам понеже ще ходя да оглеждам за алфа 156 с новия интериор а забелязвам, че на доста от тях са им така повдигнати, нормално ли е ?
                              И ако може инфо за какво да оглеждам повече, кой са честите проблеми за който да внимавам, и ако може мнение за двигателя 1,9 140к.с, като разход и здравина.
                              147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

• Първоначално публикувано от NoFeArr Покажи съобщение
                                Здравейте колеги, да попитам трябва ли да ме притеснява факта, че капака на пасажерският airbag стой леко повдигнат в ъгълчето от към шофьора ?

Нещо като на тези:

http://goo.gl/qEcDmK

http://goo.gl/QMqXpA

Питам понеже ще ходя да оглеждам за алфа 156 с новия интериор а забелязвам, че на доста от тях са им така повдигнати, нормално ли е ?
                                И ако може инфо за какво да оглеждам повече, кой са честите проблеми за който да внимавам, и ако може мнение за двигателя 1,9 140к.с, като разход и здравина.
                                За мотора има много писано във форума. Относно пасажерския айрбег съм чувал, че често им се чупят щипките с които е захванат, и се сменят.
                                Alfa 156, 2.0 TS
                                VW Vento 1.8- Бившата
                                Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Working...
                                X